comment

Sommarens lästips

Är du nyfiken på att ta del av olika perspektiv på digitaliseringen vill vi tipsa om vår kunskapsportal ”Digitaliserat.nu”. Under fem olika rubriker samlar vi aktuella svenska och utländska artiklar. Besök Digitaliserat.nu direkt!  Läs om AI, om Amazon och om affärsutveckling, digital transformation och kanske lite om vårens populäraste ämne: GDPR.

Begreppet digitalisering betydde för början att omvandla något analog till en digital version med fördelar vad gäller kostnad, effektivitet och möjlighet att nå många. Idag pratar vi kanske mer om de förändringar som digitaliseringen för med sig och de effekter som den för med sig för olika branscher.

En förutsättning för en digitaliserad verksamhet i ett digitalt samhälle är att många har en förståelse om teknologi. Befintlig kunskap plus en förståelse för vad som är möjligt med de senaste tekniska landvinningarna, ger skjuts åt utveckling och innovation. Ett sätt att tänka är att desto fler i ett företag som förstå teknik, desto större är chansen till en digitaliserad verksamhet.

Förr eller senare är rätt IT-partner en förutsättning för att komma vidare, speciellt om det handlar om en komplex lösning. Just nu ser många företag över sina processer att automatisera, utveckla och förbättra verksamheten för att anpassa den till dagens digitala affärsomvandling.