Om Pedab

De nya möjligheterna inom innovation, effektivisering och säkerhet driver Pedab framåt

Pedab distribuerar IT-infrastruktur- och programvarulösningar. Vårt partnernätverk omfattar återförsäljare, hostingföretag och applikationsutvecklare.  Vi erbjuder en omfattande produkt- och lösningsexpertis, teknisk support, marknadsföringsprogram och finansiella tjänster, med ett unikt och personligt engagemang. Våra partners får snabbt och korrekt den hjälp de behöver för att vinna och behålla sina kunder.

Men vår roll är större än så. Vi knyter också samman våra världsledande leverantörer med vårt kompetenta partnernätverk för att tillsammans leverera de bästa IT-lösningarna till företag.

medarbetare

IT-branschen och dess kunder

Världen digitaliseras och de nya möjligheterna inom innovation, effektivisering och säkerhet driver Pedab framåt. IT-branschen är vår värld, här Pedab haft en betydande roll i  25 år. Nu går vår bransch in i en spännande men krävande mognadsfas där det ställs nya krav på branschens aktörer. Vi har mycket kompetenta partners, världsledande leverantörer som tillsammans med Pedabs eget starka team av lösningsexpertis, skapar lösningar som möter kunders behov.

IT som förändrar hela företag

Vi och vårt ekosystem gärna tar en dialog kring hur IT kan bidra till förändring både på IT-sidan och på verksamhetssidan. Här är vår lista med fem områden där vi ofta börjar våra dialoger.

  • Automatisering och effektivisering sänker kostnader och skapar kontroll och driftsstabilitet. I datacentret naturligtvis men också exempelvis hantering av mobila enheter.
  • Affärsutveckling med IT där data analyseras för nya insikter  och ny teknik (exempelvis artificiell intelligens) bidrar till att skapa nya affärsmodeller, nöjdare kunder och bättre lösningar.
  • Försäljning och marknadsföring är två funktioner som både har utvecklats och integrerats med IT. Tänkesätt, metod och verktyg för att öka kundupplevelsen, skapa kundresor, sälja mer och träffa rätt är utmaningar ny teknik kan hantera.
  • Hantera och kvalitetssäkra data. Data är många företags främsta tillgång, rätt använd. Kommande skärpta lagkrav (inte minst GDPR) har fokuserat intresset på datahantering det senaste året med investeringar i system och verktyg.
  • Säkerhet, med hantering av lagkrav, risker, bedrägeriförsök och hot … både som fristående problem men också invävt som något som behöver hanteras i alla projekt. Skapar också affärsmöjligheter och nya processer.

Kort om oss

Pedab har 130 anställda i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Frankrike. Vi erbjuder världsledande leverantörer, bland andra IBM, Huawei, SAP, Informatica och Lenovo.