Huawei X-Gen Wi-Fi Solution – framtidens Wi-Fi med 10Gb/s hastighet

Wi-Fi på företag står inför ett paradigmskifte — från användning främst för mail och surf, till att skapa det ”trådlösa kontoret” fullt ut. Det är den nya Wi-Fi-standarden 802.11ax (även kallad Wi-Fi generation 6) som möjliggör detta, och först ut med en produktlösning är Huawei med helt nya X-Gen Wi-Fi Solution.

X-Gen Wi-Fi ger en hastighet i nätverket på smått svindlande 10Gb/s, tio gånger högre än de flesta Wi-Fi-lösningar idag klarar, för många samtidiga användare och terminaler.

Denna oöverträffade prestanda behövs för att stödja teknologier och applikationer som bara delvis används idag, och som kommer att bli självklara inslag i företagets vardag framöver.

Bluetooth, ZigBee och RFID (alla centrala för det kommande Internet of Things) finns normalt inte i Wi-Fi/AP men finns inbyggt i Huaweis nya 10Gb Wi-Fi AP, liksom extern PCI slot för valfri modul som stödjer t.ex. Bluetooth. Augmented Reality (AR)/Virtual Reality (VR), videokonferenser, interaktiv 3D, HD-video, Wi-Fi calling är andra exempel på teknologier som stöds.

Huawei X-Gen Wi-Fi Solution bygger bl.a. på de nya teknologierna OFDMA och MU-MIMO, som gör att flera gH-band än idag tas i bruk och dessutom delas upp inte bara i olika kanaler utan också i en mängd ”underkanaler”, liksom att routers och accesspunkter kan både sända och ta emot data från många användare samtidigt.

Kontakta Hawre Stark idag: 08-587 237 35 för att prata Huawei och hur Huawei bidrar till att uppfylla visionen om det trådlösa kontoret. Läs också Hawres blogg på Linked in.


Huawei X-Gen Wi-Fi Solution består av två produkter: Multi-gigabit switch S6720-32C-PWH-SI och accesspunkten AP7060DN.

Läs mer på:

X-Gen WIFI

Huawei Press events