Huawei FusionStorage

Huawei FusionStorage

Alla som jobbar med IT vet en sak säkert och det är att datavolymerna växer allt snabbare för varje år. Data gör att vi får bättre insikt och kan ta bättre beslut, men det måste även vara snabbt tillgängligt och alltid finnas där.

”Det går ju så bra med det vi har” eller ”vi vet inte om det där nya verkligen fungerar, så vi kör på med det ni har ett par år till. Jag förstår kunder som uttrycker sig så, självklart att man ska använda den utrustning som man har.

Samtidigt utmanas verksamhetssidan av ökande konkurrens både lokalt och internationellt. De lägger därmed egna utvecklingsplaner och så vänder de sig till IT och ber om hjälp. Precis som det är tänkt. Problemet är bara att IT har fått en sänkt budget och mäts på effektivitet och produktivitet. Inget händer och verksamhetens frustration över sega applikationer och långa svarstider börjar bli påtaglig.

Standardisera så långt det går

Det finns inte en lösning som passar alla. Kundens strategi, prioriteringar och IT-avdelningens uppdrag styr i hög grad vad man ska välja för lösning. Men min erfarenhet är att standardisera så långt det går, arbeta systematiskt och utvärdera noga så att investeringen möter de behov företaget har av exempelvis lagring.

En oumbärlig pusselbit i dessa helhetslösningar är Software Defined Storage (SDS). Med SDS kan kunderna korta sin time-to-market för nya tjänster och produkter. Det är även ett steg i att konsolidera sitt datacenter och inte bygga nya ”silos”. SDS gör även att du kan växa med det som behövs, när det behövs, vare sig det är kapacitet eller prestanda. Dessutom kommer de att få en helt annan kostnadsöverblick och kontroll.

Huawei FusionStorage är en SDS platform, utvecklad av Huawei. Den är byggd på x86-servrar med Huaweis egna SSD-diskar för riktigt snabb lagring. Skalbarhet och expansion är två stora fördelar med FusionStorage som klarar upp til 4096 noder. FusionStorage ger enorma fördelar som kommer att göra skillnad för IT till en rimlig kostnad.

Läs mer om Huawei FusionStorage här

Mitt förslag är att ta ett större grepp om IT miljön, se till helheten och tänk längre fram.

  • Titta inte endast på hårdvarukostnaden vid första inköpet. SDS är en större investering dag 1 – men kanske billigare över 3 år.
  • Hur ser det ut vid expansion? Hur blir det om 3 år, om datat har växt med 50 procent. Vanliga problem är att antalet hostportar tar slut eller att det inte går att ha fler expansionslådor.
  • Hur mycket tid lägger ni idag på att underhålla systemen och vad skulle ni lägga med FusionStorage?

Det finns mycket att tjäna med Huawei FusionStorage! Kontakta mig för mer information!