Huawei UPS – när strömmen går

En UPS räddar IT-miljön när strömmen går (eller bara fluktuerar)

En IT-miljö må vara hur avancerad som helst, ändå är det viktigaste något som många tar för givet — att det finns ström till enheterna! Elfel och strömavbrott är inte ovanliga, orsaken kan vara att strömmen går i de egna lokalerna, att en kabel grävs av någonstans, eller att samhällets elnät går ner på obestämd tid.

En UPS håller strömstyrkan på en jämn nivå

Den bästa lösningen på det här problemet är att installera en UPS (Uninterruptable Power Supply) som kopplas mellan eluttaget och IT-utrustningen och som tar över som alternativ kraftkälla om strömmen bryts. UPS:en håller IT-miljön igång tills strömmen återkommer eller tills man hunnit koppla ner maskinerna på ett korrekt sätt.

En UPS håller också strömstyrkan på en kontinuerligt jämn nivå, genom att känna av toppar och dalar (exempelvis vid blixtnedslag och överbelastningar på elnätet).

På Pedab samarbetar vi med den världsledande UPS-leverantören Huawei, främst med den populära UPS2000-G-serien som med sina små, kraftfulla och mycket prisvärda UPS:er täcker behoven för de flesta IT-miljöer. För större miljöer kan flera 2000-G-UPS:er användas, alternativt större UPS:er, exempelvis ur Huawei UPS5000-serien. Gemensamt för alla Huawei:s UPS:er är den extremt höga driftsäkerheten, den tysta gången och den enkla manageringen. Läs mer på Huaweis webb om UPS.

Mattias blogg finns i sin helhet på Linked In.

Hör av dig!

Du når Mattias på telefonnummer 08-587 237 68.