IBM FlashSystem

Svenska företag investerar i automatisering och effektivisering

Effektivisering handlar om att göra smarta teknikval. Det gäller att ha infrastruktur som matchar för att inte hårdvaran ska vara en show-stopper. Kraven på prestanda hos ditt storage stegras hela tiden, inte bara för att korta svarstiderna, utan även för det faktum att mängden data som skall hittas snabbt växer också exponentiellt.

Snabbare storage flyttar gränserna

Genom att byta från gamla snurrdiskar till SSD får man ner svarstider som tidigare var runt 5 millisekunder till nu cirka 1 millisekund. SSD är väl standard numera, så för att komma vidare gällde det att identifiera nästa flaskhals, och den hittar vi utanför själva disken.

Att sätta in en SSD i en omgivning byggd för gamla snurrdiskar, där disken ska kommunicera med resten av systemet via SCSI blir att skjuta över målet. Svaret är NMVe som tagits fram speciellt för SSD:er. Redan idag har många datorer stöd för NMVe SSD:er internt.

För några år sedan förvärvade IBM ett företag som utvecklade en teknologi som kallas FlashCore, som användes mycket av banker och spelsajter och liknande aktörer, med IBMs FlashCore-tekologi har man kommit ner till svarstider på ett par hundra mikrosekunder. Nu tar IBM nästa steg. IBM Infographic

FlashSystem 9100

Med sin nya produktsvit, FlashSystem 9100, där kunden kan välja mellan antingen SSD:er eller FlashCoremoduler. Dessutom har man bytt till NVMe-kopplingar hela vägen. Inte bara disken, utan i hela burken. IBM är en av de första att erbjuda NVMe-oF. Resultatet blir att ditt storage givetvis blir ännu snabbare.

Tre lösningar för multicloud som bygger på IBM FlashSystem 9100.

  • Modernisera traditionella arbetsbelastningar genom återanvändning, skydd och effektiv hantering av data.
  • Affärskontinuitet
  • Flexibilitet i molnet genom att paketera applikationer i containers

Pedab ser en stor tillväxt och IBM är rätt positionerat

Hur lång tid väntar du på en webbsida att ladda? Om någon annan har en snabbare webbshop, streamingtjänst eller spelsida, så kan du gissa vad det kommer innebära. Men svarstiden hänger inte bara på din webserver. Du måste hitta var skon klämmer. Läs vad Pedab tycker om FS 9100 i  Pedab introducerar IBM Flash System 9100.

Kontakta vårt infrastrukturteam eller din vanliga IT-återförsäljare. Enligt Radar Group har de bästa företagen hela 21 procents lägre driftskostnader än genomsnittet. Därmed får man in luft i IT-budgeten som kan användas på bättre sätt inom funktionen eller inom verksamheten.