Integritetspolicy

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Pedab distribuerar IT-infrastruktur- och programvarulösningar. Vårt partnernätverk omfattar återförsäljare, hostingföretag och applikationsutvecklare. Vi erbjuder en omfattande produkt- och lösningsexpertis, teknisk support, marknadsföringsprogram och finansiella tjänster.

Hanteringen av dina personuppgifter styrs av vilken relation vi har med dig och ditt företag

Information och marknadsföring till befintliga partners och leverantörer

Pedab sparar personuppgifter i form av namn, företag och e-postadress i vårt register för partner- och leverantörskommunikation. Anledningen är att vi önskar kommunicera förändringar i partnerprogram, rabatter, produktlanseringar, utbildningar, inbjudningar till utbildningsevent och liknande via e-post, för den eller de leverantör(er) ni återförsäljer och/eller inkluderar i egen lösning. Eftersom en av Pedabs viktigaste roller är att proaktivt verka för tillväxt och affärsutveckling använder vi dina personuppgifter också för att presentera nya affärsmöjligheter samt kompletterande erbjudanden från andra leverantörer Pedab distribuerar och/eller vår egen portfölj.

Vi delar inte dina personuppgifter med de leverantörer Pedab distribuerar. Vi sparar ingen känsliga data. Varje individ kan när som helst ta del av den information vi har sparat, tacka nej till vidare kommunikation från oss eller bli raderad ur vårt register för marknadskommunikation. Datainspektionen är tillsynsmyndighet.

Information och marknadsföring för rekrytering av nya partners

Pedab sparar personuppgifter i form av namn, företag och e-postadress i vårt register för partnerkommunikation för att presentera affärsutvecklande komplement för företag med en verksamhet och profil som gör att vi bedömer att det finns ett berättigat intresse. Med affärsutvecklande komplement menar vi produkter, lösningar och tjänster från de leverantörer vi distribuerar och/eller från Pedabs egen portfölj.

Vi delar inte dina personuppgifter med de leverantörer Pedab distribuerar. Vi sparar ingen känsliga data. Individen kan när som helst ta del av den information vi har sparat, tacka nej till vidare kommunikation från oss eller bli raderad ur vårt register. Datainspektionen är tillsynsmyndighet.

Information och marknadsföring till kunder

Pedab sparar personuppgifter i form av namn, företag och e-postadress i vårt register för marknadskommunikation när vi bedömer att det finns ett berättigat intresse av Pedabs eller våra leverantörers varor och tjänster i form av information och marknadsföring. Vi arbetar aktivt med att samla in specifika samtycken för en fortsatt dialog.

Vi delar inte personuppgifter med de leverantörer Pedab distribuerar. Vi sparar ingen känsliga data. Varje individ kan när som helst ta del av den information vi har sparat, tacka nej till vidare kommunikation från oss eller bli raderad ur vårt register. Datainspektionen är tillsynsmyndighet.

Separata samtycken behövs ibland

I samband med bland annat utbildningsaktiviteter och andra event behöver vi ibland samla in sk känsliga personuppgifter. Det handlar i de allra flesta fall om behovet av specialkost. Det är viktigt att veta att Pedab begär separata samtycken för att kunna hantera känsliga personuppgifter. När event är avslutat raderar vi uppgiften. Om man inte kan acceptera att vi behandlar personuppgifter på detta sätt kan vi inte tillmötesgå exempelvis kostönskemål.

På våra webbplatser Pedab.se och Digitaliserat.nu

Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Pedab.se använder sig av båda typerna. Notera: Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies via din webbläsares (Internet Explorer, Chrome, Firefox m fl) säkerhetsinställningar. Pedab.se samlar inte in personuppgifter utan ditt samtycke på vår webbsida.

Prenumeranter på de mest lästa artiklarna på Digitaliserat.nu

Läsare av Digitaliserat.nu erbjuds möjligheten att prenumerera på våra mest lästa artiklar. Pedab sparar prenumeranternas personuppgifter i form av namn, företag och e-postadress i vårt register. Vi delar inte dina personuppgifter med de leverantörer Pedab distribuerar. Vi sparar ingen känsliga data. Individen kan när som helst ta del av den information vi har sparat, tacka nej till vidare kommunikation från oss eller bli raderad ur vårt register. Datainspektionen är tillsynsmyndighet.