Vad söker du?

Blogg

Samarbetsverktyg har aldrig varit viktigare

5 maj, 2020

Eftersom de flesta av oss nu sitter på hemmakontor är det viktigt att hantera informationen så att den är lättillgänglig för alla som ska ha tillgång till den. Vi tror att detta sätt att arbeta kommer att vara det vanliga vägen framåt, även efter att vi fysiskt kan gå tillbaka till arbetet. Vi reser mindre och arbetar mer digitalt och då behöver vi nya verktyg för att hjälpa oss.

Ett samarbetsverktyg hjälper en grupp av två eller flera anställda att arbeta tillsammans. Med hjälp av verktyget kan de hantera information internt i företaget, ställa in möten, skicka interna meddelanden och mycket mer. Det finns ett antal bra verktyg på marknaden och det kan vara svårt att avgöra vilket som är bäst för ditt företag.

Det finns många samarbetsverktyg och det är mycket att tänka på.

  • Övergripande handlar det om era affärsbehov. Behöver du till exempel en användarvänlig snabbmeddelanden-app för ditt team? Eller behöver du ett konferensverktyg som är lätt för anställda och partners att använda? Eller så kan du behöva ett nytt intranät eller en lösning för delning av dokument.
  • Användarvänlighet: Om du investerar i ett samarbetsverktyg som har en brant inlärningskurva är det mindre troligt att det används av de anställda.
  • Virtuella team: Att använda virtuella team är en av de viktigaste komponenterna i en samarbetslösning. Kontrollera att de enkelt kan konfigureras och hanteras av användare även utan IT-avdelningen.
  • Säkert: Hur kan lösningen säkerställa att intern information hålls internt och endast är tillgänglig för de anställda som ska ha tillgång till den. Hur hanterar du tillgång för anställda till dokument och finns möjlighet att exempelvis ställa in tidsgräns för åtkomst.
  • Kompatibelt: Kan du använda dina befintliga verktyg som. Microsoft Office? Det är viktigt att lösningen har integrationer och plug-ins för de andra applikationerna du använder idag.

Pedab och våra skickliga samarbetspartners har lång erfarenhet av att tillhandahålla samarbetsverktyg som effektiviserar och optimerar ditt arbetssätt. Prata med oss så ser vi till att ni får rätt lösning.