Vad söker du?

Blogg

Vi har plockat godbitar från IBM Think Digital Event Experience

20 maj, 2020

Det räknas som ett av världens största IT-evenemang. Men i år fick ett känt virus IBM Think att tänka om och tänka nytt. Så istället för att ta emot 30 000 teknikhungriga från hela världen i San Francisco så fick alla snällt stanna hemma och delta i – IBM Think Digital Event Experience den 5-6 maj.

På Pedab brukar vi vara på plats i Kalifornien. Vi skulle ha varit där den här gången också, men nu var vi på hemmaplan och deltog socialt distanserade. Funkade också, även om det är trist att inte skapa de där unika personliga kontakterna med random IT-gurus från jordklotets alla hörn.

För dig som inte loggade in och deltog på årets digitala Think-event så har vi på Pedab valt ut några trendande och spännande russin i kakan som du kan se i efterhand. Du klickar på länkarna och registrerar dig – sen är det bara att luta sig tillbaka.

Simplifying Hybrid Cloud Flash Storage

Inget kalas utan kras och inget IBM-event utan cloud. På Pedab älskar vi cloudlösningar som ligger längre fram än i framkant. I den här dragningen får du veta hur du jobbar smartare med din datalagring. Det handlar mycket om hur man förhåller sig till molnet och den programvara som finns tillgänglig. Och en hel del om det förenklade i att koppla samman flera moln och skapa mervärden.

Real World Examples of How Edge Computing Drives Faster Insights and Improved Resiliency

De snabba uppkopplade enheternas tid är kommen. Självkörande bilar, bussar och båtar finns ju redan. I den här dragningen är kontexten förlagd till hur edge computing kan effektivisera industrier och mycket annat. Här får du bland annat se hur ett fartyg med hjälp av edge computing automatiskt kan navigera, upptäcka hinder, ta hänsyn till vindar och köras bränslekonomiskt genom att datorn tar alla beslut.

Act Don´t React: How AI and Automation Will Change the Way You Work

Om det förra tipset handlade om en sorts Autopilot 2.0 så handlar det här om Industri 4.0. Stora organisationer som Lufthansa, Paypal, Box och Slack beskriver hur de ökat sina affärer genom snabb, flexibel Artificiell Intelligens och automatisering. På Pedab har vi jobbat mycket med automatiserad felsökning och att lägga in AI i ett arbetsflöde för att minimera felen.