Vad söker du?

white decorative stripes white decorative stripes
Om Pedab

Våra nyheter

Pressinfo, senaste nyheter och händelser

Pressmeddelande

Pedab förvärvar LOAD

10 november 2020. Pedab Group AB meddelar idag att bolaget har förvärvat svenska IT-företaget LOAD System AB, en av Sveriges mest kompetenta och erfarna leverantörer av lösningar och konsulter inom IT-infrastruktur, från Rg19 i Norden AB. Förvärvet stärker Pedabs position på den svenska IT-marknaden.

Pedab och LOAD har en etablerad relation sedan många år med ett gemensamt IBM-fokus. Bolagen har under åren framgångsrikt utvecklat en stark marknadsposition inom bland andra områdena Banking och Retail.

LOADs djupa specialistkompetens och långa erfarenhet av att hjälpa organisationer att framtidssäkra sina IT-investeringar i nära kundrelationer, innebär en expansion av Pedab Groups totala erbjudande och ger Pedabs ekosystem tillgång till eftertraktad specialistkompetens inom IBM-infrastrukturteknologi.

”Idag görs affärer i allt större samarbeten och koalitioner. Målsättningen med förvärvet är att vinna fler och större affärer tillsammans med våra övriga partners,” berättar Jesper Bartholdson, CEO Pedab Group. ”Förvärvet skapar förutsättningar för en ökad servicegrad, högre energi och proaktivitet vilket är till förmån för hela vårt ekosystem.”

”Vi ser att försäljningen av bolaget kommer stärka de redan goda relationerna mellan Rg19 och Pedab ytterligare,” säger Rikard Lenander, CEO Rg19 i Norden AB. ”Load System kan nu utvecklas vidare hos en engagerad köpare med tydligare synergier och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.”

Kontaktperson
Jesper Bartholdson, CEO, Pedab Group AB
Direct/mobile +46 8 587 237 01, jesper.bartholdson@pedab.se

Om Pedab

Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, Clavister, SUSE, med flera. Pedab omsatte 1,7 miljarder kronor verksamhetsåret 2019/20.

Logo Pedab and dynabook

  • Nytt samarbete med Pedab ger dynabook en värdefull kanal till den nordiska företagsmarknaden
  • Pedab bidrar med kompetens och tjänster inom viktiga områden som IT-säkerhet och datahantering

Som ett led i arbetet med att bredda närvaron i Norden offentliggör dynabook ett distributionsavtal med Pedab. I kombination med flera nya spännande modeller av bärbara datorer ger det mycket goda förutsättningar för dynabook att växa på den nordiska marknaden.

Pedab är en värdeadderande distributör som grundades för 26 år sedan och har verksamhet med 130 anställda i åtta länder. Med ett brett erbjudande som täcker in områden som infrastruktur, till exempel lagring, datahantering och analys, IT-säkerhet, samt finansieringstjänster är Pedab en idealisk partner för att växa på den nordiska företagsmarknaden.

Pedabs fokus på avancerade IT-lösningar för företag innebär ett värdefullt komplement till dynabooks existerande kanaler, utan att störa dem. Kontentan är goda möjligheter för dynabook att växa, genom att bredda närvaron på marknaden. Att Pedab är en värdeadderande distributör ökar dynabooks chanser att ta plats på en IT-marknad som ständigt blir mer komplex.

– Vi ser fram emot att växa vår försäljning tillsammans med dynabook. Deras produkter passar utmärkt in i vår portfölj av produkter och tjänster, där dynabooks fokus på säkerhet och användarvänlighet står sig starkt på marknaden, säger Jesper Bartholdson, CEO på Pedab.

De erfarenheter som gjorts under coronapandemin, inte minst vad gäller distansarbete, kommer med all sannolikhet leda till att företag och myndigheter ser över sina existerande tekniklösningar. Att samarbetet mellan dynabook och Pedab tar fart redan under sommaren innebär att de båda företagen kommer att vara redo när näringsliv och offentlig förvaltning uppdaterar sina IT-lösningar.

Pedabs fokus på IT-säkerhet passar som hand i handske för dynabook som lägger stor energi på innovativa säkerhetslösningar för bärbara datorer. Ett exempel på det är Mobile Zero Client som innebär att användare kan ansluta sig till företagsnätverket på ett säkert sätt var de än befinner sig. Det blir möjligt eftersom inga data lagras på den bärbara datorn, utan blir tillgängliga via ett virtuellt skrivbord.

– Pedab är en idealisk partner för oss. Det är ett företag som liksom dynabook är ute på en intressant förändringsresa, för att anpassa sig till en marknad i ständig förändring. Partnerskapet med Pedab ökar våra möjligheter att hävda oss på företagsmarknaden, säger Kenni Ramsell, Nordenchef på dynabook.

Presskontakt
Nicholas Christiansen, Cloudberry
Nicholas@cloudberry.se
+46 (0) 702-07 10 57

Besök oss Online
Besök vår webbplats för den senaste produktinformationen och vår blogg för vidare information. Eller kontakta oss via Twitter och Linkedin.

Om Dynabook Inc.
I mer än 30 år har Toshibas laptops och teknik satt nya standarder för innovation, kvalitet och pålitlighet. Nu majoritetsägt av Sharp Corporation, fortsätter Dynabook Inc. i denna tradition för att leverera värde och service som hjälper våra partners och kunder att nå sina mål. För mer information, besök se.dynabook.com.

Om Pedab
Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, Clavister, SUSE, med flera. Pedab omsatte 1,7 miljarder verksamhetsåret 2019/20.
www.pedab.se

 

Pedab och CYBERS ingår partnerskap

Partnerskapet gäller Pedabs säkerhetstjänster och är ett steg mot att utöka kompetensområdena i vårt ekosystem. CYBERS har expertis inom ett antal områden, särskilt IBM QRadar-portföljen.

Pedabs säkerhetsteam strävar efter att ingå partnerskap med säkerhetsexperter inom olika områden. På det sättet kan vi alltid erbjuda våra kunder de bästa lösningarna med högsta kompetens. CYBERS, ursprungligen från Estland, är ett företag med expertis inom ett antal säkerhetsvertikaler.

– Vi är stolta över att tillkännage detta partnerskap med CYBERS. De är vår första stora säkerhetspartner baserad i Estland, vilket vi verkligen uppskattar, säger Henning Gaalaas, ansvarig för Pedabs Security-division.

Från huvudkontoret i Tallinn kommer de att arbeta för kunder i alla de baltiska och nordiska länderna. CYBERS expertis inom IBM QRadar-portföljen är oerhört värdefull. Detta innebär att Pedab kan erbjuda den nordiska marknaden konsulter med djup kunskap. Detta kommer att vara ett värdefullt tillskott till Pedabs egen välkända SoC-tjänst.

– På CYBERS strävar vi efter att engagera oss i avancerad teknik som kommer att ha en direkt inverkan på cybersäkerhetsmiljön. Partnerskapet med Pedab är nyckeln till hur vi kan erbjuda våra kunder de bästa säkerhetstjänsterna, säger Nikolai Belstein, VD för CYBERS.

I gengäld kommer Pedab att ge kunskap och support till CYBERS med sin Baltic SoC-tjänst och support för deras IBM-licensadministration. Tillsammans tar vi en betydande marknadsandel och ger våra kunder värde och säkerhet.

För mer information

Henning Gaalaas, Security Leader, Pedab Group, mobil: +47 905 31 357

Svensk kontakt

Nils Edström, Business Developer, Pedab Sweden, nils.edstrom@pedab.se, mobil: +46 72 14 32 190

Om Pedab
Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, mjukvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer till återförsäljare, systemintegratörer, applikationsutvecklare och hostingföretag. Pedab verkar i åtta länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab omsatte 1,7 miljarder kronor 2019/20. www.pedab.se

Om CYBERS
CYBERS erbjuder heltäckande cybersäkerhetslösningar till både privata och offentliga kunder. De hanterar både interna och externa cyberhot. Företaget grundades 2010 och tillhandahåller implementering och integration av cybersäkerhetsteknik, red teaming och förprovning, utbildning och certifieringar samt strategi- och managementkonsulttjänster. Förutom konsulttjänster erbjuder de effektiva Managed Security Services till sina kunder över hela världen. www.cybers.eu

Logos

Liggande utan slogan

Liggande med slogan

Liggande med slogan - NEGATIV

Liggande utan slogan - Negativ

Icon

white decorative stripes white decorative stripes

PEDAB BRAND GUIDELINES

Ladda ner Pedab Brand Guidlines här