Vad söker du?

white decorative stripes white decorative stripes
Om Pedab

Våra nyheter

Pressinfo, senaste nyheter och händelser

Pressmeddelande

Pierre Sundgren är ny Sales Manager för Pedab Sverige med ansvar för divisionen Data & Analytics. Han kommer närmast från rollen som försäljningschef Financial Services på IBM. Rekryteringen är en del i Pedabs moderniseringsresa med fokus på affärsutveckling och nya samarbeten i vårt partnernätverk.

Pierre Sundgren tillträder sin tjänst den 8 mars och blir då ansvarig för att leda det svenska teamet inom divisionen Data & Analytics. Förutom att driva den dagliga försäljningen ansvarar Pierre för att utveckla Pedabs affär i samarbete med partners och mjukvaruleverantörer för att möta våra gemensamma kunders behov av relevanta lösningar.

Pierre kommer närmast från IBM där han under många år arbetat i ledande roller med ansvar för strategiskt samarbete och affärsutveckling hos stora nationella och internationella kunder inom tillverkande industri och finanssektorn. En bakgrund som kommer väl till pass nu när många av de stora IT-leverantörerna genomför stora strategiska förändringar, inte minst IBM.

– Som de flesta vet så gör IBM om sin affärsmodell nu och det kommer att ge kanalen ett mer omfattande ansvar också för de större enterprise-kunderna, säger Pierre. IBM behöver verkligen hjälp av ett starkt partnerekosystem som Pedabs för att lyckas, och det innebär att det finns ett fönster för partners just nu.

Men det är inte bara på IBM stora förändringar sker som skapar nya möjligheter för partnernätverket.

– Jag tänker också på SUSE som Pedab har arbetat med sedan 2014, fortsätter Pierre. De köpte Rancher ganska nyligen, och det kommer att skapa ofantligt mycket nya möjligheter för de partners som vill vara med på SUSEs tillväxtresa. Och sedan har vi Red Hat som förvärvades av IBM 2019 vilket skapar ett starkt erbjudande som många partners redan hunnit dra nytta av. Men det finns utrymme för betydligt fler partners att dra nytta av synergierna, så det ser jag fram emot att få bidra med.

 

För mer information vänligen kontakta:

Karin Fröberg, Sverigechef, +46 76 620 14 36

Om Pedab

Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, SAP, SUSE, Red Hat och Clavister. Pedab omsatte 1,7 miljarder kronor verksamhetsåret 2019/20.

Pedab och Scale Computing har startat framtidens samarbete!

Pedab och Scale Computing har startat framtidens samarbete!

Strax före jul blev det klart att Pedab inleder ett samarbete med Scale Computing. Den nya strategiska samarbetspartnern är idag marknadsledande inom edge computing, virtualisering och hyperkonvergerade lösningar.

Det här kommer att innebära att ett hålrum på marknaden kommer att fyllas i tack vare Scale Computings heltäckande erbjudande med bland annat hyperkonvergerad infrastruktur.

-Vårt samarbete kommer att stärka vår IT-infrastrukturportfölj, konstaterar Jonas Vallin som är VP Infrastructure & Platforms division på Pedab Group.

Tillsammans kommer vi stötta våra kunder under den snabba utvecklingen av edge computing och hybridmolnlösningar.

Pedabs nya samarbetspartner Scale Computing startade 2008 och från 2012 har bolaget fokuserat på hyperkonvergerad infrastruktur. Genom att paketera server, storage och hypervisor/virtualisering bidrar man bland annat till hög tillgänglighet, enkel hantering och en lösning som svarar upp mot hållbarhetskraven.

Samarbetet kommer att göra det möjligt för fler företag och organisationer att bygga kostnadseffektiva och högpresterande HCI- och edgelösningar där befintlig teknik är komplex och dyr. Tack vare Scale Computings prisbelönta HC3-serie kan Pedab nu erbjuda lösningar som är idealiska för bland annat industrier som kräver IT-infrastruktur med hög prestanda och minimal hantering.

-Pedab är pionjärer i sin fokusering på en effektiv återförsäljarmodell. Deras erfarenhet och expertis kommer att skapa en självklar plats på marknaden för våra innovativa och prisvärda lösningar för företag som vill bygga hyperkonvergerad och avancerad IT-infrastruktur, säger Johan Pellicaan som är Vice President och VD EMEA på Scale Computing.

För mer information vänligen kontakta:
Jonas Vallin, VP Infrastructure & Platforms division, +46 76 620 14 08
Gisela Östlund, presskontakt,  +46 76 620 14 48

Om Pedab

Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, SUSE, Red Hat, Clavister och Scale Computing. Pedab omsatte 1,7 miljarder verksamhetsåret 2019/20.

www.pedab.se

Pedab är för tredje året i rad Årets distributör av Huawei!

Pedab har gjort det igen. För tredje året i rad blev IT-företaget utnämnt till Årets nordiska distributör av Huawei. På det digitala eventet Huawei Horizon, Nordic Partner Summit 2021 torsdagen den 25 februari tillkännagavs det att Pedab återigen fick kliva överst på pallen och ta emot priset Gulddraken.

– Att få utmärkelsen tre år i rad visar att vi gör långsiktigt rätt tillsammans med våra partners och i nära samarbete med Huawei, säger Marcus Romfors som är Business Unit Manager på Pedab. Alla i teamet är oerhört stolta över att vårt hårda arbete har lönat sig.

IT-företaget Pedab var med redan från start då Huawei lanserade sina produkter i Sverige och har växt till en betydande partner och distributör. Det är bland annat det som Huawei lyfter fram i motiveringen till i utmärkelsen av Årets distributör.

”Pedab har funnits med sedan lanseringen av Huawei Enterprise i Sverige. Med samarbetsförmåga och förtroende som byggts upp under åren har företaget uppfyllt och drivit fram den inkrementella utvecklingen, trots externa utmaningar. Pedab har skapat ett enormt mervärde och starkt bidragit till tillväxten inom den offentliga sektorn för Huawei och våra partners. Sist, men inte minst, har Pedab bidragit till den gemensamma framgången genom att investera över 120 000 dollar i Huaweiprodukter och stöttat över 100 Proof of Concept (PoC).”

För mer information vänligen kontakta:
Marcus Romfors, Business Unit Manager, +46 76 620 14 51
Gisela Östlund, presskontakt, +46 76 620 14 48

Om Pedab

Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, SUSE, Red Hat, Clavister och Scale Computing. Pedab omsatte 1,7 miljarder verksamhetsåret 2019/20.

www.pedab.se

Karin Fröberg blir ny Sverigechef på Pedab

Karin Fröberg blir ny Sverigechef på Pedab

IT-företaget Pedab har utsett Karin Fröberg till ny Sverigechef. Karin har i över 20 år jobbat inom IT-branschen och var innan chefsutnämningen Head of Core Sales för Pedabs Data & Analytics med ansvar för den internationella marknaden.

Uppstartssträckan för Karin Fröberg som ny Sverigechef är kort. Under närmare åtta år har hon haft olika ledande roller på företaget.

– Det känns tryggt att kunna rekrytera den här typen av ledande chefstjänst från våra egna kompetenta medarbetare, säger Jesper Bartholdson som är CEO på Pedab Group. Karin kommer att skapa goda förutsättningar för att leda Pedab in i framtiden och fortsätta vår moderniseringsresa.

Pedab har under åren byggt upp ett stort nätverk av partners inom segment som tangerar eller prickar Pedabs affärsidé. Här ser Karin Fröberg en stor potential när hon nu kliver in i sin nya roll.

– Jag tänker lägga extra kraft på är att utveckla vårt så kallade ekosystem med de partnernätverk vi har runtom i landet, säger Karin Fröberg. Jag ser en stor möjlighet i att skapa synergieffekter mellan dem. Alla är specialiserade på sitt sätt och kan vi paketera den kunskap de har i vårt gemensamma ekosystem så kan vi stärka helheten och relevansen.

För två år sedan gjorde Pedab en strukturförändring och delade upp sin verksamhet i tre divisioner, Data & Analytics, Infrastructure & Platforms och Security. Det har skapat en naturligt organisk uppdelning, samtidigt som helheten är oerhört viktig för företaget.

– Divisionsuppdelningen förutsätter teamwork inom hela Pedab. Och just teamwork är något som genomsyrar min syn på hur ett framgångsrikt och homogent enat företag ska kunna bli ännu mer framgångsrikt, konstaterar Karin Fröberg.

För mer information vänligen kontakta:
Karin Fröberg, Sverigechef, +46 76 620 14 36
Gisela Östlund, presskontakt, +46 76 620 14 48

Om Pedab
Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, Clavister, SUSE, Red Hat och Scale Computing. Pedab omsatte 1,7 miljarder verksamhetsåret 2019/20.
www.pedab.se

Pedab förvärvar LOAD

10 november 2020. Pedab Group AB meddelar idag att bolaget har förvärvat svenska IT-företaget LOAD System AB, en av Sveriges mest kompetenta och erfarna leverantörer av lösningar och konsulter inom IT-infrastruktur, från Rg19 i Norden AB. Förvärvet stärker Pedabs position på den svenska IT-marknaden.

Pedab och LOAD har en etablerad relation sedan många år med ett gemensamt IBM-fokus. Bolagen har under åren framgångsrikt utvecklat en stark marknadsposition inom bland andra områdena Banking och Retail.

LOADs djupa specialistkompetens och långa erfarenhet av att hjälpa organisationer att framtidssäkra sina IT-investeringar i nära kundrelationer, innebär en expansion av Pedab Groups totala erbjudande och ger Pedabs ekosystem tillgång till eftertraktad specialistkompetens inom IBM-infrastrukturteknologi.

”Idag görs affärer i allt större samarbeten och koalitioner. Målsättningen med förvärvet är att vinna fler och större affärer tillsammans med våra övriga partners,” berättar Jesper Bartholdson, CEO Pedab Group. ”Förvärvet skapar förutsättningar för en ökad servicegrad, högre energi och proaktivitet vilket är till förmån för hela vårt ekosystem.”

”Vi ser att försäljningen av bolaget kommer stärka de redan goda relationerna mellan Rg19 och Pedab ytterligare,” säger Rikard Lenander, CEO Rg19 i Norden AB. ”Load System kan nu utvecklas vidare hos en engagerad köpare med tydligare synergier och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.”

Kontaktperson
Jesper Bartholdson, CEO, Pedab Group AB
Direct/mobile +46 8 587 237 01, jesper.bartholdson@pedab.se

Om Pedab

Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, Clavister, SUSE, med flera. Pedab omsatte 1,7 miljarder kronor verksamhetsåret 2019/20.

Logo Pedab and dynabook

  • Nytt samarbete med Pedab ger dynabook en värdefull kanal till den nordiska företagsmarknaden
  • Pedab bidrar med kompetens och tjänster inom viktiga områden som IT-säkerhet och datahantering

Som ett led i arbetet med att bredda närvaron i Norden offentliggör dynabook ett distributionsavtal med Pedab. I kombination med flera nya spännande modeller av bärbara datorer ger det mycket goda förutsättningar för dynabook att växa på den nordiska marknaden.

Pedab är en värdeadderande distributör som grundades för 26 år sedan och har verksamhet med 130 anställda i åtta länder. Med ett brett erbjudande som täcker in områden som infrastruktur, till exempel lagring, datahantering och analys, IT-säkerhet, samt finansieringstjänster är Pedab en idealisk partner för att växa på den nordiska företagsmarknaden.

Pedabs fokus på avancerade IT-lösningar för företag innebär ett värdefullt komplement till dynabooks existerande kanaler, utan att störa dem. Kontentan är goda möjligheter för dynabook att växa, genom att bredda närvaron på marknaden. Att Pedab är en värdeadderande distributör ökar dynabooks chanser att ta plats på en IT-marknad som ständigt blir mer komplex.

– Vi ser fram emot att växa vår försäljning tillsammans med dynabook. Deras produkter passar utmärkt in i vår portfölj av produkter och tjänster, där dynabooks fokus på säkerhet och användarvänlighet står sig starkt på marknaden, säger Jesper Bartholdson, CEO på Pedab.

De erfarenheter som gjorts under coronapandemin, inte minst vad gäller distansarbete, kommer med all sannolikhet leda till att företag och myndigheter ser över sina existerande tekniklösningar. Att samarbetet mellan dynabook och Pedab tar fart redan under sommaren innebär att de båda företagen kommer att vara redo när näringsliv och offentlig förvaltning uppdaterar sina IT-lösningar.

Pedabs fokus på IT-säkerhet passar som hand i handske för dynabook som lägger stor energi på innovativa säkerhetslösningar för bärbara datorer. Ett exempel på det är Mobile Zero Client som innebär att användare kan ansluta sig till företagsnätverket på ett säkert sätt var de än befinner sig. Det blir möjligt eftersom inga data lagras på den bärbara datorn, utan blir tillgängliga via ett virtuellt skrivbord.

– Pedab är en idealisk partner för oss. Det är ett företag som liksom dynabook är ute på en intressant förändringsresa, för att anpassa sig till en marknad i ständig förändring. Partnerskapet med Pedab ökar våra möjligheter att hävda oss på företagsmarknaden, säger Kenni Ramsell, Nordenchef på dynabook.

Presskontakt
Nicholas Christiansen, Cloudberry
Nicholas@cloudberry.se
+46 (0) 702-07 10 57

Besök oss Online
Besök vår webbplats för den senaste produktinformationen och vår blogg för vidare information. Eller kontakta oss via Twitter och Linkedin.

Om Dynabook Inc.
I mer än 30 år har Toshibas laptops och teknik satt nya standarder för innovation, kvalitet och pålitlighet. Nu majoritetsägt av Sharp Corporation, fortsätter Dynabook Inc. i denna tradition för att leverera värde och service som hjälper våra partners och kunder att nå sina mål. För mer information, besök se.dynabook.com.

Om Pedab
Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, programvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer, återförsäljare, integratörer, applikationsutvecklare och driftbolag. Pedab har verksamhet i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab jobbar med produkter, lösningar och teknologi från ledande leverantörer som IBM, Huawei, Supermicro, Micro Focus, Toshiba, dynabook, Fujitsu, Clavister, SUSE, med flera. Pedab omsatte 1,7 miljarder verksamhetsåret 2019/20.
www.pedab.se

 

Pedab och CYBERS ingår partnerskap

Partnerskapet gäller Pedabs säkerhetstjänster och är ett steg mot att utöka kompetensområdena i vårt ekosystem. CYBERS har expertis inom ett antal områden, särskilt IBM QRadar-portföljen.

Pedabs säkerhetsteam strävar efter att ingå partnerskap med säkerhetsexperter inom olika områden. På det sättet kan vi alltid erbjuda våra kunder de bästa lösningarna med högsta kompetens. CYBERS, ursprungligen från Estland, är ett företag med expertis inom ett antal säkerhetsvertikaler.

– Vi är stolta över att tillkännage detta partnerskap med CYBERS. De är vår första stora säkerhetspartner baserad i Estland, vilket vi verkligen uppskattar, säger Henning Gaalaas, ansvarig för Pedabs Security-division.

Från huvudkontoret i Tallinn kommer de att arbeta för kunder i alla de baltiska och nordiska länderna. CYBERS expertis inom IBM QRadar-portföljen är oerhört värdefull. Detta innebär att Pedab kan erbjuda den nordiska marknaden konsulter med djup kunskap. Detta kommer att vara ett värdefullt tillskott till Pedabs egen välkända SoC-tjänst.

– På CYBERS strävar vi efter att engagera oss i avancerad teknik som kommer att ha en direkt inverkan på cybersäkerhetsmiljön. Partnerskapet med Pedab är nyckeln till hur vi kan erbjuda våra kunder de bästa säkerhetstjänsterna, säger Nikolai Belstein, VD för CYBERS.

I gengäld kommer Pedab att ge kunskap och support till CYBERS med sin Baltic SoC-tjänst och support för deras IBM-licensadministration. Tillsammans tar vi en betydande marknadsandel och ger våra kunder värde och säkerhet.

För mer information

Henning Gaalaas, Security Leader, Pedab Group, mobil: +47 905 31 357

Svensk kontakt

Nils Edström, Business Developer, Pedab Sweden, nils.edstrom@pedab.se, mobil: +46 72 14 32 190

Om Pedab
Pedab grundades 1993 och har sedan dess levererat IT-infrastrukturlösningar, mjukvarulösningar och tjänster tillsammans med ett ekosystem av utvalda leverantörer till återförsäljare, systemintegratörer, applikationsutvecklare och hostingföretag. Pedab verkar i åtta länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Lettland och Frankrike. Pedab omsatte 1,7 miljarder kronor 2019/20. www.pedab.se

Om CYBERS
CYBERS erbjuder heltäckande cybersäkerhetslösningar till både privata och offentliga kunder. De hanterar både interna och externa cyberhot. Företaget grundades 2010 och tillhandahåller implementering och integration av cybersäkerhetsteknik, red teaming och förprovning, utbildning och certifieringar samt strategi- och managementkonsulttjänster. Förutom konsulttjänster erbjuder de effektiva Managed Security Services till sina kunder över hela världen. www.cybers.eu

Logos

Liggande utan slogan

Liggande utan slogan - Negativ

Icon

white decorative stripes white decorative stripes

PEDAB BRAND GUIDELINES

Ladda ner Pedab Brand Guidlines här