Vad söker du?

Kundcase

Kommuner i Skåne väljer framtidens intelligenta nätverk!

Bakgrund

De fem kommunerna Bjuv, Klippan, Perstorp, Åstorp och Örkelljunga såg att behovet av större nätverkskapacitet och bandbredd, framförallt inom skolorna, krävdes. Den gamla tekniken hade begränsningar, framförallt utifrån den växande utvecklingen av högupplöst video. Kommunerna satt med olika lösningar från olika leverantörer så första steget var att inventera vad respektive kommun hade för produkter och lösningar i nätverket.

Lösning

Tack vare att en gemensam IT-enhet – IT 4K – skapades för de fem skånska kommunerna, kunde man också genomföra en kommunöverskridande upphandling av framtidens nätverk. IT-företagen Proact och Pedab kunde erbjuda den nya WiFi 6-tekniken från Huawei, med upp till fyra gånger högre kapacitet jämfört med WiFi 5. En enhetlig miljö och leverantör skapades för att kunna managera och administrera miljön på bästa sätt.

Resultat

Under en treårsperiod, med start i januari 2020, kommer närmare 1 000 Huawei CloudEngine-switchar och 1 400-2 500 accesspunkter att sättas upp i de fem kommunerna. Redan i inledningsfasen av implementeringen har IT 4K-enheten sett en klar förbättring av nätverkskapaciteten.

Kontakta oss

Victor Söderman, Key Account Manager
08-587 237 02
victor.soderman@pedab.se

Kontakt